zoom

Slider

Tesla tani është një makinë zyrtare e qeverisë kineze

Për herë të parë, makinat Tesla janë vendosur në listën e blerjeve të qeverisë kineze, sipas medias shtetërore Paper.cn .

Tesla është marka e vetme e makinave elektrike në pronësi të huaj në katalogun e blerjeve të publikuar nga qeveria e provincës Jiangsu në Kinën lindore. Markat e tjera të përmendura përfshijnë Volvo, në pronësi të Geely të Kinës, dhe SAIC në pronësi të shtetit.

Kjo do të thotë se agjencitë qeveritare dhe grupet publike mund t’i blejnë ato si makina shërbimi, duke theksuar marrëdhënien që Kina ka me kompaninë e Elon Musk.

Lajmi është bërë viral në mediat sociale kineze, me disa përdorues që pyesin nëse makinat e huaja duhet të konsiderohen për përdorim nga qeveria.

Qeveria Jiangsu është përpjekur të lehtësojë shqetësimet e tilla duke thënë se modeli Tesla është “një makinë vendase, jo e importuar”.