zoom

Bota

Shifër e frikshme, nga 7 tetori janë vrarë rreth 15 mijë fëmijë në Gaza: Duhet të ishin në çerdhe!

Që nga 7 tetori kur nisi lufta Hamas-Izrael, raportohet se 15 mijë fëmijë kanë humbur jetën si pasojë e sulmeve izraelite në Gaza, ose gati gjysma e viktimave totale.

“Shumica e fëmijëve të vrarë nga Izraeli në Gaza, si dhe në Bregun Perëndimor të pushtuar dhe Jerusalemin Lindor ishin nxënës ose ishin në çerdhe”, sipas Ministrisë së Arsimit të drejtuar nga Autoriteti Palestinez në Ramallah.

“Izraeli ka shkatërruar shkollat dhe çerdhet dhe ka vënë në shënjestër civilët, veçanërisht fëmijët, të cilët janë zhvendosur me forcë, janë ndaluar ose janë privuar nga aksesi ushqimor dhe mjekësor”, thuhet më tej në reagimin e ministrisë.

Ai shtoi se që nga fillimi i luftës në Gaza, 620,000 studentë janë penguar të shkojnë në shkollë, ndërsa 88,000 personave u është mohuar arsimi në nivel universitar. /ZOOM.AL/