zoom

Lajme

Zbulohet përbërja e qeverisë maqedonase, ja 4 emrat dhe ministrat shqiptarë të kabinetit (LISTA)

Teksa Mickovski prej një jave është mandatuar për krijimin e qeverisë së re pas fitores së zgjedhjeve të 8 Majit, mediat në Maqwdoni zbulojnë edhe përbërjen e kabinetit.

Jozyrtarisht është mësuar struktura e re e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut me 20 ministri, nga 16 që ishin më parë. lajmin e publikoi “TV21”.

Kryeministër do të jetë Hristijan Mickoski, ndërkaq sekretar i përgjithshëm do jetë Pançe Toshkovski.

Lista qeveritare:

-Ministër i Mbrojtjes është propozuar – Igor Janushev

–Ministër i Punëve të Brendshme – Aleksandar Janev

–Ministër të Drejtësisë – “ZNAM”

–Ministër të Komuniteteve – Lupço Dimovski

– Ministër i Punëve të Jashtme dhe Tregti të Jashtme – Timço Mucunski

–Ministër për Çështje ekonomike – Alternativa

–Ministër për Financa – Gordana Dimitrievska

– Ministër për Ekonomi dhe punë – Besar Durmishi

– Ministër i Energjetikës – Sanja Pozhinovska

– Ministër për Bujqësi – Cvetan Tripunovski

– Ministër i Shëndetësisë – Arben Taravari

– Ministër i Arsimit dh Shkencës – Vesna Janevska

– Ministër për Politikë Sociale – Fatmir Limani

– Ministër për Transport – Aleksandar Nikollovski

– Ministër për Ekologji – Izet Mexhiti

– Ministër për Sport – Boko Ristevski.