zoom

Lajme

Qeveria në Maqedoninë e Veriut drejt formimit, mbyllen negocuatat mes VRMO dhe shqiptarëve të VLEN

Qeveria e re në Maqedoninë e Veriut shkon drejt formimit, teksa përfundojnë negociatat mes VLEN dhe VMRO-DPMN-së.

Mediat e vendit fqinj raportojnë se kanë përfunduar negociatat mes dy koalicioneve fituese, përfshi atij shqiptar VLEN, për krijimin e qeverisë së re në Maqedoninë e Veriut.

Sipas “Alsat”, VLEN do të ketë po aq institucione për nga numri dhe rendësia,  sikundër kishin të gjithë partnerët e koalicionit qeveritar me LSDM-në.

Një ditë më parë, lideri i VMRO-së, Hristjan Mickoski, ka marrë mandatin nga presidentja e vendit Gordana Siljanovska, dhe siç tha ai, Qeveria pritet të formohet sa më shpejtë të jetë e mundur. /ZOOM.AL/