zoom

Kosova

Tensionet në Veri të Kosovës, KFOR: Zbatojmë marrëveshjen, vazhdojmë patrullimin afër Urës së Ibrit

Misioni i NATO-s në Kosovë, KFOR, ka bërë të ditur se janë duke vazhduar patrullimet në Urën e Ibrit.

Në njoftimin e bërë në Facebook, thuhet se KFOR-i vazhdon të ofron mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet, shkruajnë mediat.

“Njësitë e Specializuara Shumëkombëshe të misionit të KFOR-it të udhëhequr nga NATO-ja kanë prani të vazhdueshme në Urën e Ibrit, dhe kryejnë patrullime të rregullta në zonat përreth për të garantuar një mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet lokale”, thuhet në njoftim.

Më tej, në njoftim theksohet se KFOR-i vazhdon të zbatojë mandatin e tij bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999, për të siguruar një mjedis të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme. /ZOOM.AL/