zoom

Bota

Surpriza në zgjedhjet e Britanisë, ish-kryeministrja Liz Truss nuk fiton dot vend në Parlament!

Ish-kryeministrja britanike, Liz Truss, ka pësuar një tjetër humbje të paprecedentë, duke humbur vendin e saj në Parlament.

Truss ishte kryeministre e Britanisë për vetëm gjashtë javë, mandati më i shkurtër në historinë britanike. Premiera e saj u shemb pasi një plan financiar shambolik tronditi tregjet dhe investitorët dhe shkaktoi rënien e vlerës së paundit.

Ajo refuzoi të fliste pas humbjes së saj, duke u larguar me kolegët e saj kandidatë, ndërsa u përpoq të ruante një pamje të çeliktë në fytyrën e saj. Truss mori 11,217 vota, nga 11,847 e Laburistëve. Humbja e saj është një nga momentet më tronditëse në historinë e gjatë të zgjedhjeve britanike. Ai tejkalon momentin e famshëm në vitin 1997 kur Sekretari i Mbrojtjes Michael Portillo humbi vendin e tij në Parlament.

Rishi Sunak kishte kërkuar të distanconte konservatorët nga mandati i Truss, por ajo megjithatë përfaqësoi partinë në vendin që mban që nga viti 2010. Ajo tani bëhet fytyra e kolapsit të konservatorëve, në një natë të paprecedentë që pa partinë në pushtet të refuzuar tërësisht nga elektorati. /ZOOM.AL/