zoom

Slider

Sa para fitojnë ekipet dhe lojtarët në Euro 2024?

Lojtarët që marrin pjesë në Kampionatin Evropian nuk marrin një shumë fikse për pjesëmarrjen në kompeticion.

Ata gjithashtu nuk marrin rrogë nga federatat e tyre, siç ndodh me klubet e tyre.

Futbollistët e 24 skuadrave pjesëmarrëse duhet të arrijnë marrëveshje me federatat e tyre për t’u paguar për të luajtur në turne. Ekzistojnë dy forma pagese: dietat dhe shpërblimet.

Dietat zakonisht paguhen sipas numrit të ditëve të kaluara ‘larg shtëpisë’, d.m.th., në trajnim. Bonuset bazohen në performancë. Lojtarët e kombëtares gjermane, për shembull, do të marrin nga 400 mijë euro nëse fitojnë kampionatin evropian, të cilin do ta presin këtë verë.

Sa para fitojnë kombëtaret në Kampionatin Evropian?

Shuma e destinuar për fitore dhe për të arritur në raundet e eliminimit në Kampionatin Evropian në Gjermani është e njëjtë me atë të Euro 2020: 331 milionë euro. Shpërndarja e parave do të jetë si më poshtë:

Për pjesëmarrje: 9.25 milionë euro

Bonusi i ndeshjes: 1 milion euro për një fitore dhe 500,000 euro për një barazim.

Kualifikimi për në 1/16: 1.5 milionë euro

Kualifikimi për në çerekfinale: 2.5 milionë euro

Kualifikimi për në gjysmëfinale: 4 milionë euro

Finalisti (humbësi i finales): 5 milionë euro

Kampion: 8 milionë euro

Me fjalë të tjera, shuma maksimale e parave që kampioni i Euro2024 mund të marrë në shtëpi është 28.25 milionë euro.