zoom

Art & Kulturë

Letërsia shqiptare në zi, shuhet papritur poeti i njohur

Arti dhe letërsia shqiptare përsëri në zi. Ndahet nga jeta në moshën 72-vjeçare poeti i njohur korçar Skënder Rusi.

I njohur si poet lirik, la pas një krijimtari shumë të poasur me plot 25 vëllime me poezi. Skënder Rusi u lind më 1952 në Korçë dhe ka mbaruar studimet e larta për gjuhë-letërsi.

Në vitin 1984 është diplomuar për dramaturgji dhe në vitin 1998 për drejtues biblioteke në Kajro. Që prej vitit 1992 vazhdoi të jetë drejtor i bibliotekës “Thimi Mitko”, në Korçë.

Ka botuar 8 libra me poezi dhe dy nga dramat e tij janë vënë në skenë nga trupa e teatrit “A. Z. Çajupi”. Krijime të tija janë përfshirë nëpër antologjitë e disa vende të Evropës si në Gjermani, Zvicër, Maqedoni, Kosovë, Greqi etj.

Krijimtaria poetike e Skënder Rusit është pasuria më e madhe që poeti la Devollit ku lindi e u rrit, Korçës ku kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij ashtu siç i la një pasuri poetike të gjithë shqiptarisë. /ZOOM.AL/