zoom

Ekonomi

Euro bie në minimumin historik, pranë kufirit të 100 lekëve

Euro ka arritur një minimum të ri kundrejt lekut dhe këmbehet me 100.27 lekë, sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë.

Kjo është pika më e ulët që ka prekur monedha europiane, e cila prej javësh po rrokulliset pranë kufirit të 100 lekëve. Çmimi mesatar i shitjes së euros është 99.9 lekë dhe ai i blerjes 100.6, raporton BSH.

Para pak ditësh, Guvernatori i BSH, Gent Sejko, duke raportuar përballë Kuvendit pranoi se vetë Banka kishte ndërhyrë në kursin e këmbimit duke tërhequr disa miliona euro nga tregu.

Gjithsesi, Sejko theksoi se prurjet në euro që dobësojnë kursin janë në miliarda dhe është e pamundur të amortizohen nga Banka.

Në të njëjtin komision, Guvernatori pranoi se edhe paratë e krimit kanë ndikuar në dobësimin e euros.