zoom

Aktualitet

U tradhtuan nga bisedat e kriptuara në SKY ECC, çohet në gjyq karteli shqiptaro-bullgar në Belgjikë

Të paktën 10 anëtarë të dyshuar të një grupi shqiptaro-bullgar të drogës do të dalin në nëntor para gjykatës penale të Brukselit.

Dhjetë të dyshuarit u arrestuan në shkurt të vitit 2023. Seanca hyrëse u zhvillua të premten dhe çështja do të shqyrtohet në themel më 15 nëntor. Në fund të vitit 2021, zyra e prokurorit publik Hal-Vilvoorde hapi një çështje në lidhje me një organizatë kriminale të përfshirë në trafikun ndërkombëtar të drogës bazuar në komunikimet e deshifruara nga shërbimi i mesazheve “SKY ECC”.

Pas hetimeve, policia gjyqësore federale e Hal-Vilvoorde arriti të identifikojë një bandë shqiptaro-bullgare që vepronte nga Meise. Trafikantët përdornin automjete të pajisura me ndarje sekrete për të transportuar drogën nga Holanda në Mbretërinë e Bashkuar pasi e ruanin në vende të ndryshme në Belgjikë.

Më 3 shkurt 2023, hetuesit arritën të kapnin dy transportues droge, në Aalst dhe Ypres.

Atë ditë, dymbëdhjetë kontrolle u kryen gjithashtu në rrethin Halle-Vilvoorde në Meise, Grimbergen, Diegem dhe Ëezembeek-Oppem, por edhe në Flanders Lindore në Saint-Nicolas, Evergem dhe Aalst si dhe në Bruksel në komunat Evere, Saint-Gilles, Auderghem,Woluwe-Saint-Pierre dhe Schaerbeek.

Me këtë rast janë arrestuar edhe 11 të dyshuar, ndërsa janë sekuestruar 12 armë, 40 kilogramë kokainë, 13 kilogramë heroinë, afro 100 mijë euro para kesh, makina për numërimin e parave dhe automjete të ndryshme.

Nga 11 personat e arrestuar, 10 u sollën para gjyqtarit hetues, i cili liroi njërin me kushte dhe vendosi me urdhër arresti për 9 të tjerët. Këta nëntë persona u liruan më pas me kushte gjatë hetimit. Ndaj edhe të gjithë të pandehurit do të shfaqen të lirë. /ZOOM.AL/