zoom

Lajme

Kryeministri i Malit të Zi nga Berlini: E duam Serbinë, por nuk heqim dorë nga njohja e Kosovës

Kryeministri i Malit të Zi, Milojko Spajic, në një intervistë për “Berliner Morgenpost”, ka thënë se Podgorica s’do të heqë dorë nga njohja e Kosovës dhe synimet strategjike që ka.

“Ne e duam Serbinë. Është vendi ynë fqinj dhe një partner i rëndësishëm tregtar. Rreth 40 për qind e turistëve janë serbë etnikë. Është shumë e rëndësishme për ne që të mbajmë marrëdhënie të mira me Serbinë”, tha ai.

Por më tej sqaroi edhe objeksionet me Beogradin dhe se ku ndaheshin me politikën e tyre apo diplomacionë.

“Megjithatë, ne nuk do të heqim dorë nga synimet tona strategjike, nga rruga jonë evropiane, nga anëtarësimi në NATO dhe nga njohja e Kosovës. Ne do të ndihmojmë për afrimin e Serbisë dhe shteteve të tjera të Ballkanit Perëndimor me Evropën”, ka theksuar ai. /ZOOM.AL/