zoom

Aktualitet

Fotot/ Shkëlqimi dhe rënia e turizmit në Shqipëri. Bregdeti i jugut bosh në korrik

Fotot e fundit nga plazhet shqiptare kanë hedhur poshtë propagandën e qeverisë se si turizmi në Shqipëri po lulëzon.

Nga shkëlqimi i një viti më parë, sivjet turizmi po përjeton rënie. Shezlongët bosh dhe bar-restorantet pa konsum janë shqetësimet e bizneseve përgjatë bregdetit.

Vetë operatorët turistikë në vend pranojnë se shifrat e qeverisë për turistët në Shqipëri nuk janë aspak reale dhe se jo çdokush që përdor aeroportin kategorizohet si turist. Aeroporti i Tiranës është bërë strehë e udhëtimeve tranzit nga vendet fqinje dhe këto hyrje-dalje listohen si turistë në Shqipëri, sipas statistikave zyrtare.