zoom

Lajme

Begaj firmos – Kur do të mbahen zgjedhjet për kryetar bashkie në Himarë?

Pasi u vu në lëvizje nga Këshilli i Ministrave, që e njoftoi për vakancën e krijuar në Bashkinë e Himarës, Presidenti Bajram Begaj caktoi datën kur do të mbahen zgjedhjet për kryetarin e bashkisë.

Sipas dekretit të presidentit, në Himarë do të votohet më 4 gusht për të zgjedhur një emër tjetër që do të drejtojë bashkinë, pas heqjes së mandatit për kryetarin e zgjedhur, Fredi Belerin.

Mandati Belerit iu hoq me vendim të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për shkak të dënimit me vendim të formës së prerë për veprën penale të “korrupsionit aktiv në zgjedhje”.

Njoftimi i Presidencës:

Presidenti i Republikës, Sh.T.Z.Bajram Begaj thirri në konsultë z. Ilirjan Celibashi, Komisioner Shtetëror i Zgjedhjeve për t’u informuar lidhur me kapacitetet dhe gadishmërinë e institucionit menaxhues të zgjedhjeve, për zhvillimin e zgjedhjeve në këtë bashki, brenda kornizës kalendarike të Kodit Zgjedhor.

Pas kësaj konsulte, Presidenti i Republikës, Sh.T.Z.Bajram Begaj dekretoi datën 4 gusht 2024 për zhvillimin e zgjedhjeve për kryetar bashkie në bashkinë Himarë, si alternativa më e mirë që pajton nevojën për përgatitjen dhe zhvillimin e një fushate të rregullt zgjedhore dhe nevojën për përgatitjen optimale të administratës zgjedhore, me kushtet, rrethanat dhe ngarkesën që sjell sezoni turistik për bashkinë Himarë, si njësi bregdetare e qeverisjes vendore.