zoom

Aktualitet

Avokatët bojkotojnë seancat gjyqësore në gjithë vendin, shtyhet dhe procesi i Arbër Paplekajt

Vendimi për bojkotin e seancave gjyqësore nga Dhoma Kombëtare e Avokatisë për tre ditë, preku sot edhe procesin ndaj ish-specialit Arbër Paplekajt, që akuzohet për vrasjen e zyrtarit vendor Pjerin Xhuvani në Elbasan, 4 ditë para zgjedhjeve të përgjithshme të 25 prillit 2021.

Shkak i shtyrjes së seancës, është bërë pas bojkotimit të avokatëve. Por edhe në të gjitha rrethet ku ka gjykata u njoftua mbajtja e bojkotit.

Rreth 200 seanca gjyqësore do të pezullohen për 3 ditë, si pasojë e bojkotit të avokatëve edhe në qytetin e Korçës. Arsyet e kësaj vendimmarrje kanë të bëjnë me solidarizimin në raport me rastin e avokatit Sokol Mëngjesi, por jo vetëm.

Gjithashtu bojkoti lidhet me te gjithë problematikën që has avokati në jetën reale. Sidomos në periudhës e reformës së re të drejtësisë dhe hartës së re gjyqësore e cila ka sjellë shtim dhe te veprimtarisë se avokatëve. Ndër kërkesat e avokatëve, ndër to është dhe statusi i avokatit që do të thotë, një status ligjor që ne shume vende te tjera i është dhënë, pra një mbrojtje e veçantë me ligj për avokatin.

Pasi rastet e evidentimit te dhunës për avokatët janë evidentuar në disa dhoma dhe avokate, pra është bëre një fenomen shqetësues. Bojkot u njoftua se po mbahet edhe në Durrës, Elbasan, Fier, Shkodër, Lezhë, Kukës e më tej. /ZOOM.AL/