zoom

Rajoni

Ambasadori Geer thirrje politikës maqedonase: BE e interesuar për integrimin, zbatoni marrëveshjet

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Maqedoninë e Veriut, David Geer, tha se beson që Marrëveshja e Prespës, Marrëveshja Kornizë e Ohrit dhe Marrëveshja për marrëdhënie të mira fqinjësore me Republikën e Bullgarisë, secila në mënyrë të ndryshme, i kanë sjellë përfitime të konsiderueshme vendit dhe thotë se prandaj është e një rëndësie të madhe për Bashkimi Evropian të punojë për zbatimin e plotë të tre kontratave.

Ai shtyu edhe fituesit e rinj të zgjedhjeve që të ndjekin rrugën e marrëveshjeve në zbatim, pasi edhe BE është e interesuar dhe se afron integrimin e vendit me Perëndimin.

“Marrëveshja e Prespës, e cila po debatohet shumë në këto momente, ka sjellë përfitime të mëdha për vendin tuaj. Tregtia ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë është dyfishuar pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Prespës, është zhvilluar bashkëpunimi kulturor dhe është forcuar komunikimi mes popujve të dy vendeve, si dhe bashkëpunimi mes dy vendeve dhe bashkëpunimi në fushën ushtarake. mes ushtrive të dy vendeve”, tha Geer. /ZOOM.AL/