zoom

Kinema & Netflix

Vdekja e Bernard Hill, kapitenit të Titanikut dhe Mbretit Theoden në Lord of the Rings

Bernard Hill, aktori i njohur për rolet e tij në filma epikë si “Titanic” dhe “The Lord of the Rings” ndërroi jetë në moshën 79-vjeçare.

Karriera e aktrimit të Hill u shënua nga një sërë shfaqjesh të fuqishme si në televizion ashtu edhe në film.

Ai fitoi famë nga roli i tij si kapiteni Edward Smith në filmin fitues të Oskarit të vitit 1997 “Titanic” dhe si Mbreti Theoden në trilogjinë “Lord of the Rings”.

Të dy filmat u shquan për fitimin e 11 Oscars secili dhe fitimin e mbi 1 miliard dollarë në arkë.

Përpara roleve të tij në këta filma të suksesshëm, Hill ishte i njohur për portretizimin e tij të Yosser Hughes në dramën televizive të BBC ‘Boys from the Blackstuff’.

Shfaqja televizive, e cila eksploronte ndikimin e papunësisë në Liverpool, fitoi një BAFTA për serialin më të mirë dramë në 1983 dhe më vonë fitoi vendin e shtatë në listën e shfaqjeve më të mira televizive të Institutit Britanik të Filmit të bërë ndonjëherë.

Në vitin 2015, Hill dha një shfaqje tjetër të paharrueshme në serialin dramatik të BBC-së ‘Wolf Hall’, përshtatur nga libri i Hilary Mantel për oborrin e Henry VIII, ku ai luajti Dukën e Norfolk.

Hill do të kthehej në televizion në serinë e dytë të ‘The Responder’, një dramë e BBC me protagonist Martin Freeman , e cila fillon të transmetohet të dielën në mbrëmje në MB.

Filmat ku aktroi:

 • 1973-1981: ‘Play for Today’

 • 1976: ‘I, Claudius’

 • 1980: ‘Fox’

 • 1982: ‘Boys from the Blackstuff’

 • 1984: ‘The Bounty’

 • 1985: ‘John Lennon: A Journey in the Life’

 • 1987: ‘Bellman and True’

 • 1988: ‘Drowning by Numbers’

 • 1989: ‘Shirley Valentine’

 • 1990: ‘Mountains of the Moon’

 • 1993: ‘Lipstick on Your Collar’

 • 1994: ‘Once Upon a Time in the North’

 • 1996: ‘The Ghost and the Darkness’

 • 1997: ‘Titanic’

 • 1997: ‘The Mill on the Floss’

 • 1999: ‘True Crime’

 • 1999: ‘A Midsummer Night’s Dream’

 • 2002: ‘The Scorpion King’

 • 2002: ‘The Lord of the Rings: The Two Towers’

 • 2003: ‘Gothika’

 • 2003: ‘The Lord of the Rings: The Return of the King’

 • 2004: ‘Wimbledon’

 • 2005: ‘Midsummer Dream’

 • 2005: ‘A Very Social Secretary’

 • 2006: ‘Surviving Disaster’

 • 2008: ‘Franklyn’

 • 2009: ‘Valkyrie’

 • 2010: ‘Five Days’

 • 2010: ‘Canoe Man’

 • 2010: ‘The Kid’

 • 2012: ‘ParaNorman’