zoom

Bota

Trump reagon për herë të parë pasi u shpall fajtor: Gjyq i montuar

Donald Trump është presidenti i parë në SHBA që u shpall fajtor me 34 akuza të ngritura kundër tij.

Në një dalje publike, Trump tha se gjyqi ka qenë i montuar, teksa shtoi se gjyqtari i çështjes ka qenë i lidhur me Shtëpinë e Bardhë dhe Departamentin e Drejtësisë.

“Ishte një gjyq i montuar. Ne donim një ndryshim të vendit ku do të mund të kishim një gjykim të drejtë. Nuk e kuptuam. Ne donim ndryshimin e gjyqtarit, donim një gjyqtar që nuk ishte në konflikt, dhe padyshim që ai nuk e bëri këtë … askush nuk ka parë ndonjëherë diçka të tillë,” tha ish-presidenti.

“Ne po jetojmë në një shtet fashist,” shtoi Trump ndërsa rrëfente sagën e Weisselberg, i cili shkoi në burg për akuzat për dëshmi të rreme. “Është kaq e padrejtë, por ata ia shkatërruan jetën.”, tha ai.