zoom

Bota

Sot mbahet marshimi i madh në Bosnjë për 29-vjetorin, në kujtim të viktimave të Srebrenicës

Sot, më 11 korrik, në Qendrën Përkujtimore të Srebrenicës në Bosnjë dhe Hercegovinë po përkujtohet 29-vjetori i gjenocidit të Srebrenicës.

Varrimi i 14 viktimave të tjera të gjenocidit do të bëhet në Potoçari. Viktima më e vjetër që u varros ishte 68 vjeç, ndërsa më e reja ishte 17 vjeç.

Ky është përvjetori i parë që kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara miratoi rezolutë që shpalli 11 korrikun si Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Gjenocidit të Srebrenicës.

Maqedonia ishte një nga 84 vendet që votuan Rezolutën, por sipas informacioneve të fundit nga Qeveria e re, për momentin nuk ka asnjë program të planifikuar dhe as buxhet për aktivitete.

Këshilli Kombëtar Boshnjak (KKB) sot në Shkup do të organizojë “Marshimin për Srebrenicën”. Marshi do të fillojë në ora 18:00 nga “Vero Park” në Çair, do të vazhdojë përgjatë bulevardit “John Kennedy”, Çarshia e Vjetër, Sheshi “Filipi II” dhe përfundon në Sheshin “Maqedonia” në orën 19:00. /ZOOM.AL/