zoom

Lajme

Kompania Google pushon nga puna 100 punonjës të “Alphabet” në shërbimin “Cloud”

“Alphabet” po pushon punonjësit nga disa ekipe në njësinë Cloud të Google, një nga bizneset e saj me rritjen më të shpejtë.

Kompania njoftoi punonjësit javën e kaluar për shkurtimet e reve kompjuterike, me rolet që u eliminuan në shitje, këshillim, strategji, dhe inxhinieri. Të paktën 100 pozita u shkurtuan, thanë njerëz të njohur për çështjen dhe kërkuan të mos përmendet emri, sepse nuk ishin të autorizuar të flisnin për pushimet nga puna. “Insider” më herët raportoi disa detaje të pushimeve nga puna. Një zëdhënës i Google u shpreh se shkurtimet janë në rritje në të gjithë ekipet për të harmonizuar më mirë lëvizjen e saj në organizimin e tregut.

“Siç e kemi ndarë më parë, ne vazhdojmë të zhvillojmë biznesin tonë për të përmbushur prioritetet e klientëve tanë dhe mundësinë e rëndësishme përpara. Ne ruajmë angazhimin tonë për të investuar në fusha që janë kritike për biznesin tonë dhe sigurojnë suksesin tonë afatgjatë”, tha zëdhënësi.

Google ka kryer pushime të vazhdueshme nga puna që nga fillimi i vitit 2023. Punonjësit që atëherë janë ankuar për kërkesat që ata të punojnë në afate më të ngushta me më pak burime dhe mundësi të pakësuara për avancim të brendshëm, edhe pse kompania regjistron fitime rekord.

Të ardhurat në Google Cloud, i cili strehon pjesën më të madhe të teknologjisë së AI të kompanisë, u rritën 28% nga një vit më parë në 9.57 miliardë dollarë në tremujorin e fundit, duke lundruar vlerësimet e kaluara. Të ardhurat operative u katërfishuan në 900 milionë dollarë, duke treguar se Google më në fund po gjeneron fitime të konsiderueshme, pasi ka derdhur para në biznes për vite me radhë për të vazhduar me Amazon, shërbimet në internet dhe Microsoft Azure.

Megjithatë, njësia cloud, e udhëhequr nga CEO Thomas Kurian, ka qenë nën presion për të vazhduar përshpejtimin e rritjes, ndërsa konkurrenca rritet në AI. /ZOOM.AL/