zoom

Bota

Deklaratë të rreme dhe armëmbajtje pa leje, Gjykata shpall fajtor djalin e Joe Biden

Hunter Biden u shpall fajtor për tre akuza në lidhje me armëmbajtjen pa leje.

Vendimi i jurisë, i arritur pas rreth tre orësh diskutimi, pasoi një gjyq një javor në qytetin e lindjes së familjes Biden në Wilmington, Delaware.

Djali i presidentit Biden u akuzua për dy deklarata të rreme kur plotësoi një formular për të blerë një revole Colt në tetor 2018, fillimisht duke deklaruar në mënyrë të pavërtetë se nuk ishte i varur nga droga ose nuk përdorte drogë dhe më pas duke deklaruar se deklarata ishte e vërtetë.

Një akuzë e tretë pretendoi se ai më pas kishte në pronësi të paligjshme armën për 11 ditë, para se kunata e tij dhe më pas e dashura e tij, Hallie Biden, ta hidhnin atë në një kosh plehrash.