zoom

Ekonomi

Aksionet e Raiffeisen Bank International në pikiatë, pasi SHBA nisi kontrollin e biznesit në Rusi

Aksionet dhe obligacionet e Raiffeisen Bank International ranë këtë javë, pasi huadhënësi austriak tha se Zyra e Kontrollit të Aseteve të Huaja e SHBA-së po shqyrton biznesin e saj të pagesave në Rusi.

Aksionet ranë pothuajse 11% që nga e hëna dhe kartëmonedhat AT1 të Raiffeisen, lloji më i rrezikshëm i borxhit bankar, ranë 3 cent.
Raiffeisen ka marrë më shumë kohë se rivalët e tij për të rishikuar operacionet e tij në Rusi, pasi ka njoftuar se opsionet mund të përfshijnë një shitje të saj atje.

Ajo uli librin e saj të huave me 30% vitin e kaluar, por prapë rezervoi më shumë se gjysmën e fitimit të saj rekord në Rusi.

Societe Generale shiti degën e saj ruse në prill, ndërsa UniCredit gjithashtu ka ulur madhësinë e operacioneve të saj.

Ukraina u ka bërë thirrje të vazhdueshme Raiffeisen Bank, OTP Bank dhe disa bankave të tjera që të mos bëjnë më biznes në Rusi, pasi në këtë mënyrë po financojnë masakrat dhe gjenocidin e ushtrisë ruse në Ukrainë. /Zoom.al