Aplikacion
Arsyeja e gjithë kësaj janë vlerat ushqyese me të cilat rrushi është i ngopur. I quajtur edhe “superushqim”, në të gjenden lëndë që ulin kolesterolin dhe rrisin florën e zorrëve.
Një skuadër shkencëtarësh studioi 19 njerëz të grupmoshave 21-55 vjeç që iu kërkua të konsumonin rreth 40 kokrra rrush në ditë. Brenda një muaji, mikrobioma e zorrëve të tyre tregoi një diferencë të madhe të shtimit të baktereve të mira. Në gjak, kolesteroli tregoi vlera 8% më të ulëta dhe vlerat të rritura të një bakteri që djeg sheqernat dhe kolesterolin.
Sigurisht, studimi nuk sugjeron që të hani rrush për t’u ngopur, por është gjithnjë më mirë se sa një pako me ushqime të procesuara.
Berisha: Viktima Alfred Dedja, menaxher dhe dëshmitar në vendin ku u copëtua trupi i Jan Prengës