Aplikacion
Këto janë lëndë ushqyese thelbësore që trupi nuk është në gjendje t’i sintetizojë dhe për këtë arsye duhet t’i marrim përmes dietës. Për këtë arsye është më mirë ta siguroni në çdo vakt të ditës, duke përfshirë edhe snack-et.
Ajo nxit përthithjen e vitaminave të tretshme në yndyrë si vitamina A, e dobishme për lëkurën, vitamina D, thelbësore për shëndetin e kockave dhe vitamina E, e cila kontribuon në qarkullimin e gjakut dhe largon plakjen. Po ashtu vitamin F kontribuon në pasjen e një peshe normale.
Vitamina F mund të merret përmes një sërë ushqimesh. Ndër ushqimet që janë më të pasura me të janë peshku, në veçanti peshku blu si sardelet, açugeja, harenga, skumbri, salmon, trofta dhe merluci.
Ju gjithashtu mund të merrni vitaminë F duke konsumuar ushqime të tilla si farat, veçanërisht farat chia dhe liri. Burime të tjera janë avokado, vaji (për shembull vaji i ullirit) dhe arrat, të cilat përmbajnë në bërthamat e tyre jo vetëm acid linoleik (LA) por edhe acid alfa-linolenik (ALA). Dhe gjithashtu bajame, stika pishe dhe shqeme./ Living
None found