zoom

Aktualitet

Vazhdojnë problemet e linjës “Wizz Air”. Qindra shqiptarë braktisen në Pragë, ndërsa avioni niset

Më shumë se 100 shqiptarë kanë mbetur në Pragë, pas problemeve me kompaninë Wizz Air.

Pasagjerët që prisnin të niseshin nga Praga në Tiranë janë braktisur nga Wizz Air në zonën e imbarkimit. Ata tregojnë se avioni është nisur, por pasagjerët janë lënë në aeroportin çek ndonëse kanë paguar biletat.

Fillimisht Wizz Air e ka shtyrë udhëtimin 3 herë brenda ditës dhe më pas është nisur drejt Tiranës, duke lënë pas qindra shqiptarë.

“Wizz Air ka pasur një udhëtim direkt të programuar në orën 2, e ka shtyrë 3 herë brenda ditës. Nga ora  14:00 e çoi në 17:00, nga 17:00 e çoi në 18:30 pastaj e çoi në 19:10 dhe më pas në kohën kur ne ishim dukë u bërë gati, duke imbarkuar, mbyllin derën dhe ikën avioni me 1/3 e pasagjerëve. Te gjithë tjerët jemi këtu, mbi 150 veta,”- rrëfen njëri nga pasagjerët.

Zoom.al ka dëshmuar prej kohësh problematikat e linjës hungareze në Shqipëri. Vonesat dhe anullimet janë të zakonta për Wizz Air, duke i vështirësuar jo pak herë udhëtimet e shqiptarëve . Së fundmi, probleme të ngjashme ka shfaqur dhe linja shtetërore e fluturimit Air Albania. Qartazi tregu ajror në vend është në një krizë serioze menaxhimi, kostot e së cilës i paguajnë vetëm qytetarët.

Nga ana tjetër, Wizz Air ka reaguar lidhur me rastin në fjalë:

“Wizz Air konfirmon se fluturimi me numër W4 6632 nga Praga në Tiranë i cili ishte i planifikuar të nisej me 25 Mars, në ora 17:50 është vonuar pasi priste mbërritjen e pasagjerëve që po kalonin kontrollin e sigurisë – për fat të keq, procesi i kontrollit të sigurisë në Aeroportin e Pragës ka pasur vonesa të konsiderueshme.

Për shkak të kufizimeve operative në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës (TIA), nisja ishte e domosdoshme në mënyrë që të sigurohej mbërritja në kohë në Tiranë. Mosnisja do të rezultonte në pamundësinë për të zbritur në TIA, duke lënë të gjithë pasagjerët e fluturimit në Pragë.

Duke e kuptuar shqetësimin e shkaktuar nga kjo situatë, u kërkojmë ndjesë të gjithë pasagjerëve të prekur. Linja ajrore aktualisht po ofron akomodim për pasagjerët në Pragë dhe opsione fluturimi alternative për të siguruar që pasagjerët të arrijnë në destinacionet e tyre sa më shpejt të jetë e mundur.”/Zoom.al