zoom

Bota

Tragjedi në Peru, autobusi bie nga shkëmbi 100 metra i lartë, 16 pasagjerë humbin jetën

Një autobus me rreth dyzet persona ra nga një shkëmb mëngjesin e djeshëm, në rajonin malor të Ayacucho, në Ande, në Perunë juglindore, duke shkaktuar vdekjen e 16 njerëzve, njoftuan autoritetet.

Autobusi dykatësh, i cili po udhëtonte nga kryeqyteti Lima për në Ayacucho, devijoi nga kursi i tij dhe ra në nga një shkëmb rreth njëqind metra lartësi. Operacioni i shpëtimit u vonua për shkak të një stuhie breshëri, informoi përfaqësuesi për shtyp i zyrës së Avokatit të Popullit në Ayiacoutso.

Aksidentet fatale të trafikut janë të shpeshta në Peru, veçanërisht për shkak të zhvillimit të shpejtësisë së tepërt, gjendjes së keqe të sipërfaqes së rrugës, mungesës së sinjalizimit, si dhe mungesës së kontrolleve policore.

Sipas shifrave të Ministrisë së Transportit të Perusë, në vitin 2023 3,138 njerëz vdiqën në aksidente trafiku në shtetin e Amerikës Latine. 70% e këtyre vdekjeve i atribuohen faktorëve të tillë si lodhja e shoferit, apo gabimet njerëzore. /ZOOM.AL/