zoom

Aktualitet

Shantazh dhe denigrim policisë, lirohet gazetari dhe ish-punonjësja e AMP: Kërkojmë falje

Gjykata e Tiranës ka liruar nga qelia, duke caktuar masën e sigurisë “detyrim paraqitje” për gazetarin Ervis Hasanaga dhe ish-punonjësen e AMP, Regina Omeri, pasi akuzohen për falsifikim kompjuterik.

Në bashkëpunim me punonjësin tjetër të AMP, Kushtrim Selimi, ende në kërkim, dyshohet se ata publikonin shkrime me përmbajtje jo të vërtetë për drejtuesit më të lartë të Policisë së Shtetit. Mësohet se Hasanaga dhe Omeri kanë shfaqur pendesë për veprimet, duke kërkuar falje para gjykatës.

Hasanaga dhe Omeri u arrestuan më 30 maj, ku policia njoftoi zyrtarisht se gjatë hetimeve të kryera ka rezultuar se këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, ndryshonin dhe fshinin të dhëna kompjuterike në formate teksti, pa të drejtë, për krijimin e të dhënave të rreme ndaj disa titullarëve të institucioneve të ndryshme, duke denigruar figurën e tyre, me qëllim paraqitjen dhe përdorimin e tyre si autentike, në një faqe interneti.