Aplikacion
Janet Hildebrand, një epidemiologe në Shoqatën Amerikane të Kancerit, shpjegoi se studimi shqyrtoi zakonet e pirjes së kafesë në gati një milion burra dhe gra.
“Ata që raportuan se pinin të paktën katër filxhanë kafe në ditë me kafeinë, kishin rreth gjysmën e rrezikut të vdekjes nga kanceri i gojës dhe fytit në krahasim me njerëzit që nuk pinin kafe me kafeinë çdo ditë ose e pinin herë pas here”.
Zvogëlimi i rrezikut me gati gjysmën ishte i qëndrueshëm për ata që pinin katër, pesë, gjashtë filxhanë kafe në ditë. Gjithashtu ishte e njëjtë për të dy ata që pinin kafe me kafeinë dhe pa kafeinë.
Studiuesit shikuan konsumimin e kafesë nga burrat dhe gratë që ishin pa kancer në fillim të studimit. Gjetjet, të publikuara në Gazetën Amerikane të Epidemiologjisë, u mbajtën edhe pasi studiuesit llogaritën për pirjen dhe duhanin.
Instituti Amerikan për Kërkimin e Kancerit (AICR), shpjegoi se “fitokimikatet e kafesë janë përgjegjëse të mundshme për rrezikun më të ulët të disa formave të kancerit”.
Megjithatë, trupi shëndetësor shtoi se efektet e kafesë korren kur pija konsumohet pa krem dhe sheqer të shtuar.