zoom

Stil

Nga risoto me lule kungulli te biskota me vanilje, zbulohet menuja e dasmës së Arbanës dhe Eduartit

Arbana Osmani dhe Eduart Grishaj kurorëzuan të shtunën dashurinë e tyre në martesë.

Në ditën e tyre më speciale, Arbana dhe Eduarti nuk mund të linin pas detajet, ku në sy ranë pikërisht pjatat e porcelanta të Ginori 1735, ku u servir menuja e krijuar nga shefat shqiptarë në Itali, Ardit Curri, Adil Pernezha, Albano Ebeja, Erion Fejzaj dhe Lulëzim Vulashi.

Menuja e dasmës përmbante:

Antipasta
Shparguj me salcë holandeze dhe shkumë patatesh
Fërgesë verore
Tartare bizonti me salcë agrumesh

Pjata e parë

Ravioli të mbushura
Risotto me lulet e kungullit, shafran dhe pançetë krokante

Pjatë e dytë

Bisteca Fiorentina
Torta e dasmës
Biskotë me vanilje bourbon Madagaskar, e lagur me champagne Louise Dehu Rose, ganache, caramel të kripur, tiramisu kremoze me fruta pylli./ RevistaWho