zoom

Slider

Kush e drejton botën? Taylor Swift dhe Beyonce, pasuria e të dyjave së bashku arrin 2 miliardë $

Viti i kaluar ka qenë fenomenal për të dy superyjet, Beyonce dhe Taylor Swift me turne jashtëzakonisht të njohura, filma super të suksesshëm të bazuar në ato turne dhe albume të reja për t’u botuar.

Këta faktorë ngritën vlerat e tyre neto dhe ngritën rangun e tyre në listën e publikuar së fundmi nga Forbes të grave më të pasura të vetë-bëra në Amerikë.

Dy femrat kanë një miqësi të gjatë, duke mbështetur sukseset e njëra-tjetrës ndër vite. Në vitin 2021, Beyoncé i dërgoi Swift-it një buqetë për të festuar fitimin e albumit të vitit për Folklor në ceremoninë e çmimeve Grammy. Së fundmi, secila prej tyre mori pjesë në premierat e filmave të turneut të tyre rekord.

Swift tani ka një pasuri me vlerë rreth 1.3 miliardë dollarë, nga 1.1 miliardë dollarë në tetor dhe 740 milionë dollarë në listën e grave të bëra vetë për vitin 2023.

Rritja vjeshtën e kaluar erdhi si rezultat i pjesës së parë të turneut të saj Eras, i cili shtoi rreth 300 milionë dollarë në pasurinë e saj.

Rritja prej 200 milionë dollarësh në pasurinë e saj që nga tetori erdhi falë rritjes së vlerës së katalogut të saj, tani me vlerë rreth 600 milionë dollarë, plus honoraret e fituara nga të gjitha shfaqjet që marrin këngët e saj, përveç rreth 55 milionë dollarëve në fitimet e saj nga filmi versioni i The Eras Tour, i cili u publikua në mes të tetorit.

Swift tani renditet në vendin e 24-të në listën me 100 persona të fortë Self-Made Women, nga numri 34 një vit më parë.

Ndërkohë, Beyoncé përfundoi turneun e saj pesë-mujor, me 17 vende, Renaissance World Tetorin e kaluar me rreth 100 milionë dollarë fitime për të. Në dhjetor ajo publikoi filmin Renaissance: A Film by Beyoncé, i cili dokumentoi krijimin e The Renaissance World Tour; tërhoqi afro 44 milionë dollarë në arkë.

Më pas, në mars ajo publikoi albumin e saj të parë country, Cowboy Carter, i cili përfshiu dhe provoi fuqitë muzikore si të kaluarën ashtu edhe të tashmen, duke përfshirë Chuck Berry, Stevie Wonder, Dolly Parton dhe Willie Nelson. Cowboy Carter mori mbi 300 milionë transmetime në javën e parë të plotë të publikimit dhe theu rekordin e Spotify (të cilin Swift më pas theu muajin e ardhshëm). Së bashku, këto piketa ndihmuan në rritjen e pasurisë së saj me 220 milionë dollarë që nga viti i kaluar në rreth 760 milionë dollarë, dhe e çuan atë me tre pikë lart nga një vit më parë në listën e Vetë-Bërë në vendin e 45-të.