zoom

Aktualitet

Kryeprokurori Çela takohet me ambasadorin e BE-së Gonzato, ja për çfarë u diskutua

Prokurori i Përgjithshëm, Olsian Çela është takuar me ambasadorin e Bashkimit Evropian në Shqipëri, Silvio Gonzato ditën e djeshme, teksa sot zyra e PP konfirmon bisedën e zhvilluar mes tyre, ku në qendër ishin tematikat e drejtësisë dhe reformat.

Gjithashtu takimi vlejti për të diskutuar mbi çështje që lidhen me mirëfunksionimin e sistemit të drejtësisë dhe rolin e saj në procesin e integrimit.

“Në takim u theksua rëndësia e ndjekjes me prioritet të rekomandimeve të BE-së, si dhe mbështetja që kjo e fundit mund të sigurojë për Prokurorinë. Në mënyrë të veçantë, nga ana e ambasadorit u sigurua mbështetja e delegacionit të BE-së në Shqipëri për ngritjen e sistemit të menaxhimit të çështjeve në prokurori”, thuhet në njoftimin zyrtar.

Prokurori i Përgjithshëm ngriti gjithashtu shqetësimin për mungesën e infrastrukturës së përshtatshme në disa nga prokuroritë dhe gjykatat në vend, si dhe mungesën e një perspektive të qartë për zgjidhjen e problemit. /ZOOM.AL/