zoom

Lajme

Jul Deda tregon historinë e trishtë me të atin: Gjatë komunizmit e futën në spital psikiatrik

Në një rrëfim të ndjerë për babain e tij,
Julian Deda ka treguar vuajtjet e kohës së komunizmit.

Juli tregoi për banorët e BBVA, se të atin e kanë futur në psikiatri për 6 muaj, pasi nuk e besonin që kishte një problem shëndetësor në këmbë.

Sipas Dedës,  ai kërkonte që të dilte jashtë shtetit dhe ta kuronte, pasi në vendin tonë ndërhyrja nuk mund të bëhej, dhe ajo që mjekët i kishin thënë ishte se do t’i prisnin këmbën.
Regjimi mendonte se ajo ishte një formë që i ndjeri Zef Deda kishte menduar për t’u arratisur.

“Ata e njihnin se ishte i famshëm në atë kohë, prandaj nuk e besonin dhe mendonin se donte që të arratisej, se ajo gjëja që ai kishte në këmbë nuk bëhej në Shqipëri. I thotë asaj ‘futu në mbledhje dhe merr vesh se çfarë thonë për mua’.

I thotë ajo që diagnozën e ke këtu ( vendos gishtin në kokë), s’ka lidhje me këmbën. Ishte në atë kohë 35 vjeç.

Se në fillim i thanë ta këpusim këmbën. Dhe ata menduan se meqë ky nuk pranon e ka këtu (tregon me gisht kokën), dhe do të ikë jashtë shtetit. Ka nejt 6 muaj kot në psikiatri’”, rrëfeu Juli.