zoom

Bota

Hakerat rusë sulmuan Microsoft, vodhën dhe e-mailet e administratës amerikane

Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe të Infrastrukturës (CISA), konfirmoi raportet e mëparshme se hakerat e lidhur me Rusinë përgjuan komunikimin mes agjentëve federalë, duke përdorur Microsoft.

Agjencia lëshoi ​​publikisht një direktivë urgjente të enjten, në të cilën u tha institucioneve që u prekën nga shkelja, të ndërmarrin veprime duke përfshirë marrjen e hapave për të identifikuar përmbajtjen e plotë të korrespondencës së agjencisë me llogaritë e komprometuara të Microsoft dhe të kryejnë një analizë të ndikimit të sigurisë kibernetike.

“Për disa vite, qeveria amerikane ka dokumentuar aktivitetin keqdashës kibernetik si një pjesë standarde e Rusisë. Ne do të vazhdojmë përpjekjet në bashkëpunim me qeverinë tonë federale dhe partnerët e sektorit privat për të mbrojtur sistemet tona nga një aktivitet i tillë kërcënimi”, tha drejtoresha e CISA Jen Easterly në një deklaratë për shtyp të CISA.

“Organizata të tjera mund të jenë ndikuar gjithashtu nga penetrimi në emailat e korporatës Microsoft”, tha CISA, duke inkurajuar klientët që të kontaktojnë firmën Microsoft për detaje të mëtejshme. /ZOOM.AL/