zoom

Slider

Emrat/ Kush janë shtetet që u kualifikuan nga gjysmëfinalja e parë e Eurovision

Ka nisur zyrtarisht Festivali i 68-të i Eurovizionit dhe sapo ka përfunduar gjysmëfinalja e parë.

Konkursi u prezantua nga Malin Akerman dhe Petra Mede. 15 shtete performuan duke konkurruar për dhjetë bileta në finalen e madhe të së shtunës.

Kush u kualifikua nga gjysmëfinalja e parë?

10 vendet që patën sukses në votimin publik të së martës ishin:

  1. Serbisë
  2. Portugalia
  3. Sllovenia
  4. Ukrainë
  5. Lituania
  6. Finlanda
  7. Qipron
  8. Kroacia (në foto)
  9. Irlanda
  10. Luksemburgu

Në shtëpi u kthyen Moldavia, Islanda, Australia, Polonia dhe Azerbajxhani.