zoom

Kosova

Daçiç sulmon Këshillin e Evropës për vendimin e rekomandimit ndaj Kosovës: Skandaloze!

Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Ivica Daçiç ka reaguar në lidhje me vendimin e marrë dje nga Këshilli i Europës, për miratimin e rekomandimit për anëtarësimin e Kosovës në KiE.

Daçiç tha se një vendim i tillë është skandaloz dhe i turpshëm. Ministri serb tha se vendimi shkel të gjitha parimet mbi të cilat mbështetet Këshilli i Europës

“Vendimi i Komisionit Politik të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës për rekomandimin për pranimin e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Europës është i turpshëm dhe skandaloz.

Ky vendim shkatërron të gjitha parimet mbi të cilat mbështetet Këshilli i Europës, sepse për herë të parë është propozuar pranimi i një vendi që nuk është anëtar i Kombeve të Bashkuara dhe nuk është i njohur ndërkombëtarisht. Vendimi paraqet një tjetër dëshmi të kthimit dhe përfundimit të së drejtës ndërkombëtare”, tha Daçiç. /ZOOM.AL/