zoom

Slider

“Big Brother VIP Shkodra”, humoristët shkodranë sjellin reality-n në teatrin Migjeni

“Big Brother Vip” në Shkodër, por jo siç jemi mësuar ta shohim si një “Reality Show”, por në skenën e Teatrit Migjeni.

Komedia “Big Brother VIP Shkodra 2” ka ngjitur në skenë humoristët shkodranë të cilët imitojnë banorët e vërtetë, duke ironizuar me humor fenomenet shoqërore.

Me skenar dhe regji të Arian Çuliqi janë rikthyer në skenë mjeshtrat e mëdhenj si Zyliha Miloti, Drande Xhaj dhe Besnik Çinari.

Nisur nga popullariteti i formatit Big Brother, ku jetesa e disa personazheve publikë në shtëpinë e “Big Brother Albania Vip 2”, ka përfshirë një popull të tërë, Çuliqi thotë se edhe formati humoristik i këtij show është mjaft i prekshëm për publikun.

“Kjo komedi është shumë e prekshme për publikun, i cili ka treguar një interes të jashtëzakonshëm për pjesëmarrjen në këtë komedi sepse e sheh veten të përfshirë në këtë Big Brother të madh”, vijon Culiqi, ndërsa shton se “kjo komedi ka një shikueshmëri rekord”.

Komedia vjen nën interpretimin e akrtorëve të rinj si: Fritz Selmani, Savjana Vjerdha, Ketlin Pjalmi, Gerti Palali, Nikolin Ferketa, Aleksander Prenga, Lusi Bregu dhe Arber Bala.

Sipas regjisorit gjëja që bie në sy në këtë komedi është loja e mrekullueshme e aktorëve të rinj ku veçon Fritz Selmanin në rolin e Luizotit (Luizit).

“Në role të tjera të mrekullueshme vijnë edhe Ketlin Pjalmi në rolin e Laurës (Kiara), Aleksandër Prenga në rolin e Kiçit (Kristit), Nikolin Ferketa në rolin e Maestros, etj.”.

Për regjisorin Çuliqi, qershia mbi tortë e kësaj shfaqjeje është rikthimi i humoristes së madhe, Zyliha Miloti e cila në moshën 77-vjeçare është në rolin e Diolës.

“Ikona e skenës dhe e kinematografisë shqiptare, Zyliha Miloti priti ftesën time me shumë kënaqësi. Me interpretimin e saj brilant në rolin e Triolës dhe përkrah aktorëve dhe mjeshtrave të skenës si Besnik Çinari dhe Drande Xhaj, ajo ishte qershia mbi tortë e shfaqjes”, thotë ndër të tjera Çuliqi.

Komedia nuk ka si synim lartësimin e formatit apo të jetë një kritikë për këtë fenomen social, por të argëtojë publikun përmes roleve dhe karaktereve të krijuara.

“Është një komedi e mbushur me mesazhe, por nuk ka mesazh të mirëfilltë nga fillimi deri në fund se është bërë me këtë qëllim, as për ta ngritur si format as për ta ulur. Nëpërmjet këtij formati hidhen shumë mesazhe për të cilat rinia jonë ka nevojë. Është thjesht argëtues. Gjetja është formati, por nuk merrem me formatin, merrem me njerëz që fjalën VIP nuk e dinë çfarë është dhe i thonë vetes VIP”, shprehet Çuliqi.

“Big Brother Vip Shkodra” ka filluar në datë 17 mars dhe do të vijë në skenë për disa net radhazi, kjo falë kërkesës së madhe të publikut për këtë komedi.