Aplikacion
E meqë jemi në sezonin e saj dhe të gjithë po kërkojnë të udhëtojnë drejt vendeve me dëborë, është e rëndësishme të dimë se sa e sigurt është ngrënja e saj.
Bora, në thelb, është thjesht ujë i ngrirë në formën e kristaleve të akullit, dhe për këtë arsye është e mundur që ajo të përmbajë ndotës të ndryshëm. Kjo është arsyeja pse hani borë në zona të ndotura mund të jetë e rrezikshme për shëndetin.
Studiuesit nuk ju inkurajojnë të hani dëborë në rajonet urbane ose vendet industriale, sepse ato mund të ekspozohen ndaj llojeve të ndryshme të ndotësve të ajrit nga nanogrimcat, metalet dhe ndotësit organikë, madje edhe mikro dhe nano plastika, Edhe nëse nuk jetoni pranë zonave që janë të ndotura, bora që bie mbi ju mund të ketë marrë ndotës nga zona të tjera. Disa grimca gazi mund të transportohen jo vetëm në nivel lokal, por edhe rajonal dhe global. Prandaj mund të jeni në një rajon të largët të zbuloni se reshjet e dëborës në fakt përmbajnë element toksike.
Por le të themi se jeni jashtë dhe thjesht nuk mund t’i rezistoni tundimit për ta provuar shijen e dëborës. Së pari, sigurohuni që bora të jetë e freskët, të ketë rënë gjatë orëve të fundit. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që të gjeni borën me pamjen më të pastër që mundeni.
Nga emigrantët te vaksinat,100 vendimet që do të miratojë Trump në ditën e tij të parë të pushtetit