zoom

Lajme

U tërhoq nga aktrimi për shkak të shëndetit, sa është pasuria neto e Bruce Willis

Bruce Willis ka grumbulluar një pasuri të konsiderueshme gjatë karrierës së tij. Aktualisht pasuria e tij neto vlerësohet të jetë 250 milionë dollarë.

I njohur si një nga personat më të paguar të Hollivudit, Willis fitoi shuma të konsiderueshme nga rolet e tij në film, nga fundi i viteve 1980 deri në pensionimin e tij.

Një moment i rëndësishëm i karrierës së Willis ishte roli i tij në filmin e vitit 1999 “The Sixth Sense”, për të cilin fitoi 114 milionë dollarë .

Suksesi financiar i Willis nuk kufizohet vetëm në këtë film; Përfshirja e tij në ekskluzivitetin “Die Hard” rezultoi gjithashtu shumë fitimprurëse.

Në mbi katër filma, ai fitoi të paktën 52 milionë dollarë. Përtej fitimeve të tij nga filmi, Willis ka bërë investime të zgjuara në pasuri të paluajtshme.

Portofoli i tij përfshin prona me vlerë të lartë në të gjithë globin, të tilla si një rezidencë në Beverly Hills e shitur për 16.5 milionë dollarë dhe një pasuri e madhe në Turks dhe Kaikos e listuar fillimisht për 33 milionë dollarë.

Transaksionet strategjike të pasurive të paluajtshme të Willis kanë kontribuar ndjeshëm në vlerën e tij të konsiderueshme neto.

Cila është gjendja shëndetësore e Bruce Willis?

Në vitin 2022, familja e Bruce Willis njoftoi tërheqjen e tij nga aktrimi për shkak të shqetësimeve shëndetësore.

I diagnostikuar fillimisht me afazi, një gjendje që dëmton aftësinë për të komunikuar në mënyrë efektive, shëndeti i Willis mori një kthesë për keq.

Deri në shkurt 2023, familja e tij zbuloi se ishte diagnostikuar me demencë frontotemporale (FTD).

Demenca frontotemporale është një çrregullim progresiv që prek kryesisht lobet frontale dhe të përkohshme të trurit.

Ndryshe nga format e tjera të demencës që ndikojnë në kujtesë, FTD ndikon kryesisht në sjelljen dhe komunikimin.

Kjo diagnozë shpjegon simptomat që përjetoi Willis , të tilla si vështirësia në të folur dhe të shkruar, të cilat çuan në pensionimin e tij të hershëm nga industria e argëtimit.